Ми дбаємо про найцінніше

Перелом кісток у похилому віці. Особливості догляду


Статті

Люди у віці погано переносять пошкодження та переломи. Вони відчувають біль у два рази сильніше, ніж молоді люди. Кісткова тканина стає з віком менш стійка до падінь. Кістки зростаються досить повільно, іноді доходить до гангрени.

Догляд за літньою людиною з переломом, докорінно відрізняється від багатьох інших. Похилого віку людина починає нервувати, йому це свого роду пережитий стрес. Відчуття болю порушують усі захисні функції. Лікування відбувається складно. Потрібно втручання фахівців. Скористайтеся послугами Єдиного центру та проведіть консультацію, після чого ми допоможемо провести доставку пацієнта до пансіонату.

Причини переломів кісток у людей похилого віку:

  • Порушення координації.
  • Відсутність зору.
  • Неправильне харчування. Відсутність вітамінів для зміцнення кісткової тканини.
  • Остеопороз.
  • Автомобільна аварія. Неправильно переходили через дорогу та багато іншого.

Старі люди часто їздять громадським транспортом. Вони не можуть довго стояти на ногах, їх постійно хитає з боку в бік, при їзді вони втрачають рівновагу і отримують переломи. При підніманні або спуску сходами, можна підвернути ногу і впасти. Тому отримати перелом можна навіть на рівному місці. Радимо допомагати своїм підопічним пересуватися в будь-яких умовах, особливо на вулиці.

Ускладнення після перелому кісток у людей похилого віку

Старі люди наражаються на ризик по різних захворюваннях. Пережити перелом досить складно, адже людина перебуває у стресовій ситуації. Відновлення організму займає багато часу. За всіх видів переломів починається загострення хронічних хвороб. Порушується кровообіг. При пролежнях лікування посилюється. Відкривається застійна різка пневмонія.

При згортання крові, що виникли патологіями, характерними для людей похилого віку, збільшується формування тромбів з подальшим відриванням. Людина може отримати інфаркт та померти.

Після перелому шийки стегна, ускладнення призводять до 30% загибелі людей похилого віку. Результат лікування до 1 року, якщо вчасно не вживати лікарських дій, що вимагають.

Види переломів кісток у людей похилого віку

Ушкодження кісткових тканин може статися будь-де. Методика лікування різного перелому різна. Величезну роль відіграє вигляд та ступінь тяжкості.

Знакові види:

  • Компресійний перелом хребта. При травмі може статися тріщина або зсув хребців. Найлегший ступінь ушкодження люди похилого віку переносять досить важко. Якщо вчасно не розпочати лікування, то утворення горба неминуче. Лікарі ставлять блокади з медичних препаратів для полегшення болючих відчуттів.
  • Перелом руки. Простіше кажучи перелом променевої кістки. Це відбувається за будь-якого невдалого падіння, коли людина виставляє долоню вперед. Руку підвішують на косинку та кладуть гіпс на 8 тижнів. Рух пальців рук слід розпочинати на третій день.
  • Перелом шийки стегна. Серед людей похилого віку, цей перелом найпоширеніший. З медичної статистики, більш схильні жінки похилого віку через перебудову гормонального фону. Якщо уламків кісткової тканини багато, то вставляються протези.
  • Переломи плеча, головки плечової кістки, супроводжується набряком. Накладання шини має відбуватися обов’язково. Стару людину доставляють до клініки для лікування.
  • Перелом кульшової кістки. Лікується оперативними методами. Людина може залишитися інвалідом назавжди.
  • Перелом кісточки і коліна. Накладається лангет.

Лікування переломів кісток у людей похилого віку

Лікування не проходить без втручання досвідчених лікарів. Слід проводити терапію, після якої люди похилого віку не хочуть самостійно рухатися. Присутня слабкість та безпорадність проявляються не рідко. Кісткова тканина у похилому віці погано зростається і при цьому підвищується ризик повторних переломів у тих же місцях.

Після певної методики лікування, зняття гіпсу, кожному пацієнту призначається повна реабілітація. При якій пацієнти займаються фізкультурою відновлення роботи м’язової системи. Адже тривалий час у застої зупинив роботу м’язової системи всього організму.

У деяких людей за станом здоров’я не можна проводити операційні дії, за таких показників важко проводити лікування. Багато людей похилого віку користуються послугами домашнього лікування за допомогою народних методик. Чесно кажучи, не всі вони діють.

Догляд за хворими після переломів та реабілітація

Наш Єдиний Центр з догляду за хворими та літніми людьми надасть усю необхідну допомогу та інформацію щодо догляду. Якщо потрібно буде, ми зможемо підібрати доглядальницю або визначитися з вибором пансіонату.

Центр надає послугу з перевезенням хворої людини. Вам не потрібно шукати відповідний транспорт. У нас є спеціально обладнані автомобілі для будь-якого транспортування людей похилого віку з переломами та будь-якими стадіями хвороб. Пацієнтів супроводжує досвідчений лікар, який у дорозі контролює процес.

Будь-який обраний пансіонат https://united-center.com.ua, якісно та професійно проведе тимчасовий або постійний догляд після переломів різної тяжкості у людей похилого віку і людей похилого віку. Ми надаємо реабілітаційні програми, за допомогою яких пацієнти швидко приходять до тями, починають рухатися і жити далі.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…