Ми дбаємо про найцінніше

Аритмія — збій серцевої провідності, симптоми якого не можна ігнорувати


Статті

Літня спека не гарантує лише приємне проведення часу. Купання в морі, річках та озерах, відпочинок та оздоровлення доступні далеко не всім українцям, бо свої суворі корективи за обставин нинішнього, як і минулого, літа вносить війна в Україні. Ракетні обстріли та смертоносні безпілотники з боку агресора продовжують турбувати мирне населення країни. Ці та інші жахливі явища, що властиві воєнному становищу, провокують ускладнення серцево-судинних патологій, які лише посилюють хронічний стрес, страх та фобії. Одне з найнебезпечніших загострень — аритмія: збій серцевої провідності, симптоми якого не можна ігнорувати. Якщо спостерігається кардіалгія (больовий синдром в області серця), порушення послідовності, сили та частоти серцевих скорочень, необхідно негайно звернутися за допомогою до професійних медиків. Кардіолог, що представляє приватний будинок престарілих «United Center» (Київ, Одеса, Кривий Ріг, Черкаси), нагадує про необхідність профілактичних заходів та ту важливість, яку представляє кваліфікований догляд за літніми людьми після інфаркту. Якщо пенсіонеру пощастило залишитися в живих після серцевого нападу, то вимагається скоротити до мінімуму негативний вплив наслідків травми і зробити все можливе для того, щоб виключити рецидив. Зазначимо, що ціна розміщення в приватний пансіонат для людей похилого віку відповідає платоспроможності населення в умовах економічної кризи, а патронажне обслуговування та реабілітаційні програми надаються на високому професійному рівні. Для отримання змістовної консультації достатньо зателефонувати до офісу та поговорити з компетентним менеджером — контакти представлені на відповідній сторінці сайту геріатричної компанії.

Симптоми аритмії досить різноманітні, але завжди чітко виражені

Часто ознаки аритмії є схожими, інколи ж взагалі особливо не виявляються. Однак існує симптоматика, яка властива більшості кейсів цього порушення діяльності серцево-судинної системи. Справді, загальні симптоми аритмії — це досить поширені прояви патології, які далеко не завжди відповідають саме цьому захворюванню на серцевий апарат. Але якщо вони неодноразово повторюються, слід негайно звернутися в надійний медичний центр, записатися на прийом до невролога або кардіолога, пройти огляд, а потім обстеження і всі необхідні діагностичні маніпуляції. Чим раніше стартує процедурне та медикаментозне лікування, тим більша ймовірність, що стан пацієнта стабілізується, а інфаркт міокарда буде виключений.

  • Біль у грудній клітці. При аритмії больовий синдром виникає біля серця. Хворіти може серцевий м’яз (міокард). Це може бути стенокардія — здавлювання в грудях, печіння та біль, що іррадіює (поширюється) в руку, шию, нижню щелепу, плече та передпліччя, у спину та ключицю. Пояснюються такі відчуття дефіцитом кисню та недостатнім кровопостачанням. У будь-якому разі подібні відчуття свідчать про недостатнє прокачування крові через серцевий апарат. Якщо не зважати на такий стан, то можлива відмова органів через проблеми з кровообігом або кардіологічний напад.
  • Втрата свідомості. Непритомність цілком може бути промовистою ознакою аритмії. Причина такого явища — той самий недолік кисню, який переживає головний мозок хворої людини. Аритмія стає саме тим внутрішнім фактором, через який виникають перебої у доставці серцевим апаратом кисню до внутрішніх органів.
  • Запаморочення, втрата рівноваги також є наслідком кисневого голодування. Можливо, що до непритомності не дійде, але це ознаки досить серйозні. Обтяження тіла та кінцівок, втрата зорової різкості, неможливість встояти на місці та кружляння навколишньої картинки навколо осі, якою є ослаблена патологією людина — все це привід негайно викликати медиків. Самолікуванням займатися не варто — наслідки дуже важко точно передбачити.
  • Блідість шкірного покриву, що різко виникає. Такий ефект справляє відсутність достатнього припливу крові до шкіри. Кровоносні судини ніби вичерпуються через слабку роботу серцевого апарату, тому змінюється зовнішній колір тіла. Особливо тривожною виглядає блідість тоді, коли велика ділянка шкіри раптово блідне — це ознака помітного відтоку крові. Не можна відкладати виклик лікаря ні на мить!
  • Стиснене дихання, задишка, які викликають відчуття задухи. Нестача повітря та утруднена робота дихальної системи також пов’язані з дефіцитом кисню, який серце не перекачує у достатньому для організму обсязі. Аритмія викликає відчуття недостатньо швидкого дихання, тому легені вимагають постійного припливу свіжого повітря, щоб компенсувати дефіцит кисню, що необхідний для нормального функціонування внутрішніх органів пацієнта.

Приватний будинок для літніх людей створює кращі умови для профілактики

  • Поселення гостей пансіонату у комфортних палатах у будівлі, яка віддалена від міських магістралей та промислового виробництва. Тут створено максимально тиху та спокійну обстановку.
  • У житлових кімнатах проводяться регулярні прибирання, провітрювання та дезінфекція. Стерильна обстановка перешкоджає виникненню та поширенню інфекційних захворювань.
  • Послуги доглядальниці та чергова медсестра — цілодобово 24/7 без перерв на вихідні та свята. Моніторування самопочуття підопічних та своєчасний прийом ліків забезпечено на найвищому рівні.
  • Фізіотерапія, лікувальний масаж, ЛФК та спеціальні вправи на вертебральних тренажерах повертають нормальне функціонування системі кровообігу та, відповідно, зміцнюють серцевий апарат.
  • Реабілітація після інфаркту для пацієнтів, які вже пережили небезпечний напад. Відновлення відбувається планомірно, в комплексному форматі з індивідуальним підходом до кожного хворого.
  • Доброзичливий персонал сприяє організації повноцінного дозвілля, необхідного для підтримки адекватності та когнітивних можливостей у постояльців. Настільні ігри, малювання, рукоділля, імпровізовані концерти та спільний перегляд ностальгічних кінострічок дозволяє підтримувати живе спілкування та гарний настрій.
  • Тут завжди раді візитам родичів. Єдине обмеження — пацієнт зайнятий на процедурах чи відпочиває, але завжди можна дочекатися пробудження члена сім’ї у спеціальному приміщенні для приватних зустрічей.

Додамо, що щодня гості пансіонату можуть гуляти на свіжому повітрі кілька разів на день. Біля будівлі обладнано садову територію. Доглядальниці охоче допомагають виходити на повітря тим, хто переніс хірургічну операцію або проходить реабілітацію після серцево-судинного загострення (інфаркт, інсульт).

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…