Ми дбаємо про найцінніше

Чому приватний будинок для літніх людей краще, ніж послуги доглядальниці, яка приходить до літнього пацієнта додому?


Статті

У наш тривожний час дуже багато громадян переживають численні проблеми через ослаблене самопочуття. Мирне населення, яке проживає на прифронтових територіях і у великих населених пунктах стратегічного значення, наражається на небезпеку у зв’язку з обстрілами та бомбардуваннями. Навіть міжнародні спостерігачі відзначають помітне збільшення захворюваності серед українських громадян, оскільки третій рік поспіль триває війна в Україні. Насамперед страждають люди з особливими потребами, що досягли поважних років. Особливо часто серед громадян вікової категорії 65+ спостерігаються неврологічні порушення, які посилюють хронічні захворювання та призводять до драматичних нападів — насамперед це інсульт/інфаркт. Часто виникає потреба отримання професійної медичної допомоги. У зв’язку з цим доводиться вирішувати дилему — помістити хворого родича до геронтологічної установи чи домовитися, щоб приходила погодинна чи подобова чергова медсестра. Перший варіант, зрозуміло, набагато краще з кількох причин. Чому приватний будинок для літніх людей краще, ніж послуги доглядальниці, яка приходить до літнього пацієнта додому? Для прикладу розглянемо приватний геріатричний пансіонат «United Center».

З якими діагнозами приймає гостей приватний будинок престарілих?

Приватний пансіонат для літніх громадян гарантовано приймає гостей з різними захворюваннями та патологічними станами, які потребують догляду та підтримки. Ось деякі із загальних діагнозів, з якими часто звертаються в «United Center»:

  • Судинна деменція (включаючи хворобу Альцгеймера).
  • Паркінсонізм, хвороба Паркінсона.
  • Остеопороз.
  • Серцева недостатність та інші серцево-судинні захворювання (у тому числі артеріальна гіпертензія, ішемічна хвороба та вада серця).
  • Цукровий діабет І та ІІ типу.
  • Онкологічне захворювання (онкологія, рак, злоякісні та доброякісні пухлини).
  • Остеоартрит та інші захворювання опорно-рухового апарату.
  • Різні форми інвалідності (переважно І та ІІ групи).
  • Наслідки інфаркту.
  • Наслідки інсульту (парез, параліч, відсутність чутливості в руках і ногах, дисфункції верхніх та нижніх кінцівок, провали в пам’яті, втрата мовлення та слуху, когнітивний регрес та порушення психіки).
  • Хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ), пневмонія (запалення легень).
  • Психічні розлади та депресія, тривожність, безсоння, розлади харчової поведінки, анемія, синкопи (короткочасні втрати свідомості, непритомність).
  • ПТСР (посттравматичний стресовий розлад).
  • Перелом шийки бедра.
  • ЧМТ (черепно-мозкова травма).
  • Необхідність тимчасового чи постійного догляду після хірургічної операції.

Літні люди та їхні сім’ї звертаються до пансіонату для отримання допомоги у догляді, соціалізації, лікуванні чи реабілітації після захворювань або хірургічних втручань. Пансіонат «United Center» має свої специфічні умови перебування та спеціалізацію, тому рекомендується уточнити цю інформацію у конкретній філії закладу. Це насамперед міста Одеса, Київ, Черкаси та Кривий Ріг. Однозначно зазначимо, що з деякими патологіями до цієї установи не приймають. Йдеться про ті хвороби, які безпосередньо становлять загрозу для оточуючих. Насамперед це туберкульоз у відкритій формі та психічні відхилення, що небезпечні і самому хворому, і тим, хто знаходиться поблизу. Зрозуміло, в пансіонат для літніх не можна розмістити хворого, у якого діагностовано ковід (covid-19), коронавірус або інший штам, що передається повітряно-крапельним способом.

Які послуги доглядальниці надає приватний будинок літніх людей?

Чергова медсестра у приватному будинку для літніх людей виконує низку важливих функцій, які спрямовані на забезпечення медичного обслуговування, лікування, відновлення, а також на створення максимальних комфорту та безпеки для літніх пацієнтів. Ось деякі із звичайних обов’язків чергової медсестри:

  • Медичний догляд: кваліфікована сестра милосердя забезпечує медичне обслуговування, включаючи перев’язки, догляд за хірургічними швами, контроль своєчасного прийому ліків, вимірювання вітальних показників, таких як температура, тиск і пульс.
  • Допомога при втраті мобільності: медсестра допомагає пацієнтам у підйомі, пересуванні та гігієнічному догляді за ними (походи у ванну та туалет, умивання, купання, переодягання, профілактика пролежнів, зміна підгузників).
  • Допомога в прийомі їжі та пиття: доглядальниця уважно стежить за режимом харчування та допомагає пацієнтам з їжею та питвом, а також враховує їх індивідуальні потреби та обмеження. Це дуже важливий аспект, оскільки багато гостей пансіонату, кому потрібно догляд за лежачими хворими та пацієнтами після операції, не в змозі їсти самостійно. При цьому персонал повністю усвідомлює, що відновлення після інсульту, інфаркту або іншого потрясіння передбачає дієтичне, смачне і корисне харчування, яке 4-5 разів на день надає пансіонат.
  • Дотримання режиму дня: медсестра допомагає пацієнтам дотримуватись того денного розпорядку, який призначив лікар. Мається на увазі насамперед прийом ліків, харчування згідно з рекомендованою дієтою, оздоровчі заняття, програма реабілітації, вправи, масаж та інші необхідні процедури.
  • Комунікація з лікарями та сім’єю: професійна доглядальниця веде спілкування з лікарями, передає всі актуальні спостереження за підопічним, координує процедури, щоб забезпечити правильне лікування, а також інформує сім’ю пацієнта про його стан та потреби. Хороша та доброзичлива няня завжди допоможе зателефонувати рідним по телефону або створити сеанс зв’язку на смартфоні/планшеті, щоб родичі завжди могли поговорити один з одним. Це дуже важливий момент для людей похилого віку та хворих людей — завжди залишатися на зв’язку з близькими людьми.
  • Екстрена допомога: медсестра готова надати екстрену медичну допомогу у разі потреби та викликати відповідного фахівця. Партнерський медичний центр завжди надасть лікаря з досвідченою командою для якнайшвидшого надання підтримки в будь-якій ситуації, якщо пацієнту потрібна негайна допомога професійних медиків.
  • Соціальна підтримка: доглядальниця забезпечує таку важливу частину обслуговування постояльців, як соціальна адаптація, до якої включено спілкування, участь у різноманітних заходах та заняттях, щоб підтримати психологічний добробут гостей пансіонату.
  • Турбота про навколишню атмосферу у приватному геріатричному санаторії: медсестра стежить за чистотою та порядком не лише у житлових палатах, а й у всіх приміщеннях. Таким чином доглядальниця забезпечує безпеку та комфорт пацієнтів. Тут щодня проводиться вологе прибирання та провітрювання. Регулярна дезінфекція усуває поширення бактерій, мікробів та інших розповсюджувачів інфекційних захворювань.

Ці обов’язки варіюються в залежності від конкретного діагнозу або необхідних вимог гостей, які розмістилися в приватному будинку для людей похилого віку «United Center», а також від індивідуальних потреб та поточного стану кожного пацієнта.

Статті
Чому влітку приватний будинок престарілих — це найкращий варіант розміщення для літніх родичів?

Спекотний період характеризує висока температура повітря, нічна задуха, рясне потовиділення та підвищений АТ — артеріальний тиск. Для тих численних громадян, у кого діагностовано артеріальну гіпертензію, гіпотонію та гіпертонію, необхідні додаткові заходи щодо стабілізації самопочуття. Якщо сім’я приділяє своєму дорогому батькові чи матері, бабусі чи дідусеві, старшій сестрі чи братові, дядькові чи тітці підвищену увагу, то…

У літній період затребувана своєчасна реабілітація після інсульту

Спекотна пора року приносить українцям та українкам не лише радості, що пов’язані з відпустками та відпочинком, а й труднощі, які спричиняє аномальне підвищення температури повітря. У середині 2024-го року Україна опинилася в епіцентрі перегрітого повітряного масиву, в атмосфері якого практично не залишається місця для довгоочікуваних опадів. Населення масово страждає від спеки, але найважче доводиться громадянам…

Геріатричний пансіонат — це делікатний догляд за літніми з деменцією та послуги хоспісу

Для багатьох українців та українок вікової категорії 65+ актуальна проблема повсякденного піклування та допомоги в елементарних побутових питаннях. Як ми всі добре розуміємо, з віком тільки збільшується кількість проблем зі здоров’ям, а сім’ям у наші тривожні дні все складніше опікуватися своїми дорогими батьками і матерями, бабусями і дідусями так, як вони того заслуговують. Справді, сучасні…