Ми дбаємо про найцінніше

Що таке паліативна допомога


Статті

Паліативна допомога

Паліативна допомога, це свого роду допомога невиліковним хворим людям, які потребують симптоматичної терапії. Це заходи щодо догляду, включаючи медичні втручання з метою покращення рівня життя пацієнтів. Рекомендуємо користуватися паліативною допомогою. Її можна замовити в будинку для людей похилого віку. Варто подбати заздалегідь, щоб потім не виникало спаду настрою та розвитку небезпечних психологічних захворювань.

Паліативна медична допомога

Діляється на два види:

  • Паліативна первинна медична допомога, включаючи долікарську та лікарську допомогу.
  • Паліативна спеціалізована медична допомога.

Виявляється в амбулаторних умовах. Може використовуватися вдома у хворої людини та при денному стаціонарі. Все це єдина галузь допомоги для охорони здоров’я людини. Кожен пацієнт самостійно вибирає собі якою допомогою скористатися і з якого закладу. Найкраща турбота про літніх хворих людей, опиняється у приватних будинках для людей похилого віку. Постояльці отримують все необхідне для підтримання душевної рівноваги та підняття настрою.

Лікарі, які проводять лікування пацієнтам, поєднуються медичною допомогою від будинку для людей похилого віку або інших закладів. Це свого роду взаємодія з іншими лікарями та фахівцями. Всі медичні співробітники, які надають паліативну допомогу, керуються особливими рекомендаціями професійних лікарів.

Лікування починається тоді, коли людині нічого не допомагає, включаючи ефективні методики. Ця допомога потрібна, якщо хворий часто говорить про смерть і в моменти відмови важливих органів пацієнта. Тоді перше місце виходить поліпшення загального стану пацієнта. Метою є не продовжити життя, що згасає, а забезпечити термін, що залишився, значним комфортом. Так роблять досвідчені фахівці, коли потрібний ретельний догляд. Це лікування покращує стан і виявляє бажання жити далі.

Цілі та завдання паліативної допомоги:

  • Потрібно правильно і грамотно формувати ставлення до смерті, як до природного явища.
  • Психологічна та духовна підтримка людині.
  • Потрібно допомагати полегшувати болючі симптоми та інші види дискомфортного стану .
  • Створювати та забезпечувати максимально активний спосіб життя хворим людям до останніх днів життя.
  • Підтримувати родичів хворої людини, включаючи моменти після смерті, втрати родичів.
  • Застосовувати комплексний підхід до пацієнтів та їх близьких родичів. Після втрати, допомагати полегшити психічний та фізіологічний стан.
  • Регулярно підвищувати рівень і якість життя, при складних захворюваннях.
  • Шукати шляхи вирішення, включаючи ефективні способи та методики, для складних завдань.
  • Вирішення соціальних та юридичних питань, які виникли під час важкої та смертельної хвороби.
  • Коректування больових синдромів.
  • Навчання близьких та родичів хворої людини основним навичкам догляду за клінічною групою.
  • Зберігати людську гідність пацієнтам.

Порядок надання паліативної допомоги

Рекомендуємо ознайомитися з вхідними діями:

– Забезпечити фізичний та психічний спокій.

– Строго контролювати постільний режим.

– Регулярно проводити профілактику у легенях. Усунути застій.

– Щодня провітрювати приміщення або кімнату хворого.

– Контролювати загальний стан пацієнта.

– Слідкувати за виходом сечі та калу.

– Проводити заходи щодо дотримання особистої та інтимної гігієни.

– Звільнення від страху смерті.

Хоспісна допомога

Щоб правильно розуміти відмінність даної допомоги, слід знати, що мається на увазі в значенні хоспісна допомога і що туди входить. Це служба двох видів: Патронажна та стаціонарна служби. У них одна мета, допомогти і полегшити стан смертельно хворої людини. Трапляються випадки, коли лікарі відправляють таких пацієнтів додому. Тоді на допомогу приходить служба хоспісу. У результаті важко хворі люди, піднімаються з ліжка і починають одужувати. Це цілком можливо. І такі випадки почастішали. Головне звернутися до хорошої організації чи пансіонату для літніх людей, де дійсно працюють фахівці.

Якщо в стаціонарі немає місць, тоді хоспісна бригада професіоналів регулярно відвідує пацієнта в домашніх умовах. Намагається всіляко підтримувати морально та фізично. Піднімати настрій та проводити деякі медичні процедури.

Паліативна допомога в Україні

Досить розвинена. Літні люди починають оживати прямо на очах. Потрібно дати повну впевненість на лікування і не подавати виду, навіть якщо все погано. Варто звернути увагу на паліативну допомогу від будинку для людей похилого віку. Літні люди, які живуть там, постійно її отримують і тому живуть досить довго і щасливо. Для похилого віку, потрібен належний догляд та моральна підтримка на кожному кроці. У великому колективі, це виходить зробити набагато швидше, ніж у домашній обстановці.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…