Ми дбаємо про найцінніше

Що таке патронажна служба


Статті

Патронажна служба

При укладанні циклу життя, чоловіки та жінки через вік починають старіти. Ці люди не можуть проводити звичайні домашні справи, стежити за своїм зовнішнім виглядом, виконувати особисту гігієну. Для полегшення та продовження життя у похилому віці, пенсіонери звертаються за допомогою до відповідних установ. Особливо потрібно допомагати людям похилого віку, які пережили втрату других половинок і залишилися не долею.

Патронаж бере особливе заступництво на себе і всіляко допомагає проводити елементарну профілактику з боку державних, медичних установ. Літні люди, що гостро потребують щоденної допомоги, інакше вони починають чахнути, замикатися в собі і не виходити на вулицю місяцями та роками.

Патронажні служби, беруть на себе повну відповідальність згідно з укладеним договором і проводять догляд на дому. Наприклад догляд у будинку для людей похилого віку, для лежачої людини, може надавати патронажна служба. Тому що їй під силу виконати усі рекомендації лікарів. На державних засадах медичних установ догляд надається безкоштовно і не завжди добре. Розглянемо докладніше два поняття, що вийшло б загальне уявлення та їх різниця між собою.

Що таке патронаж та патронажна служба

Патронаж, це організація, яка встановлює опікунство за дієздатною людиною, якщо вона через обставини не вміє відстоювати власні права.

Патронажна служба має три види:

  • Державна;
  • Комерційна;
  • Громадська благодійна організація.

У силу обставин, родичі не можуть доглядати своїх близьких хворих людей. Тоді опікуни користуються послугою догляду за літніми, через патронажні служби. Рекомендуємо звернутися до будинку престарілих та замовити послугу. Ви матимете всі гарантії на правильний догляд хворої людини, інваліда.

Чим відрізняються ці поняття?

Ці поняття відрізняються:

  • Видом піклування. Догляд за виконанням профілактики у житлових умовах. Допомога у напрямку лікування та багато іншого.
  • Допомога з боку держави. Оплачувати не потрібно, але й гарантії на чесне виконання зобов’язань те саме стоїть під питанням.

А патронажна служба має досвід, багаторічну практику від приватних клінік та будинків для літніх людей. В останньому випадку патронажна служба виконує за прийнятну оплату описані в договорі послуги, як передбачено догляд у будинку для людей похилого віку. Лікарі та персонал можуть відвідувати хворого і вдома, і в будь-якій медичній клініці. Багато залежить від бажання хворої літньої людини і відповідно її опікуна.

Чим займається ця служба

Скажімо одразу, це догляд, який виконується за домовленістю. Список послуг патронажної служби великий:

– Догляд за літньою людиною вдома. Купівля продуктів харчування, супровід на прогулянках, приготування їжі, допомога у побуті.

– Догляд у будинку для людей похилого віку. Виконується з рекомендаціями лікаря та побажаннями опікуна.

Список виконання завдань служби:

  • Організація гарячого харчування вдома літньої людини.
  • Допомога в оплаті комунальних послуг.
  • Прання постільної білизни та одягу.
  • Прибирання житлових кімнат .
  • Виклик лікаря при необхідності.
  • Проведення переговорів з будь-якими державними та соціальними службами.

Безпечна старість можлива за допомогою патронажної служби. Хвора людина може перебувати у звичному середовищі до кінця своїх днів. Служба усі його проблеми бере на себе. За бажання допомагає переїхати в пансіонат для людей похилого віку.

Патронаж над хворими та літніми людьми

Якщо вам потрібно правильно вибрати та оформити патронаж для літньої хворої людини, то звертайтеся у відповідну приватну організацію. Саме там, вам виділять гарну доглядальницю на невизначений термін.

Патронаж над літньою людиною включає:

– Якісне ведення побуту.

– Повний контроль здоров’я та якісний догляд вдома.

– Допомога лікарів та медсестер.

– Основна психологічна підтримка.

Причини з яких потрібно звертатися за допомогою доглядальниці:

  • У родичів немає часу.
  • Великі проблеми зі здоров’ям. Потрібно постійно контролювати прийом ліків, вимірювати тиск.
  • Старі бояться самотності. Їх не можна залишати наодинці зі своїми проблемами.
  • Хворі люди можуть стати жертвами шахраїв та частого обману.
  • Часті депресії та агресивність.

Патронаж та його плюси:

1. Дбайливий персонал створить сприятливу обстановку.

2. Реальне живе спілкування.

3. Турбота про літніх людей у ​​повному обсязі.

4. За гострої потреби, можливе спільне проживання вдома.

5. Виконання гігієнічних процедур без сором’язливості.

Сучасний кругообіг життя не мислимо без патронажу. Кожна хвора літня людина може залишитися віч-на-віч зі своїми проблемами і без сторонньої допомоги. Патронажні служби гарантують вам спокійну старість до кінця ваших днів.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…