Ми дбаємо про найцінніше

Програму реабілітація після інсульту ефективно виконує найкращий пансіонат для літніх людей в Одесі


Статті

Одне з найнебезпечніших загострень хронічного захворювання серцево-судинної системи, яким є субарахноїдальний, ішемічний, кардіоемболічний або геморагічний інсульт, потребує якнайшвидшого медичного обслуговування. Допомога потрібна вже тоді, коли напад (апоплексичний удар, розрив аневризми, крововилив у мозок, гострий тромбоз чи інша форма) тільки починається, але якщо інсульт вже стався, то необхідно негайно викликати швидку допомогу. Невідкладний приїзд професійних медиків — це, насамперед, велика ймовірність того, що постраждалий залишиться живим завдяки компетентному втручанню співробітників сфери охорони здоров’я. По-друге, у разі негайного надання медичної допомоги виникає ймовірність, що наслідки інсульту виявляться не настільки негативними, якими вони часто бувають тоді, коли інтенсивна терапія запізнюється. Наступний етап — це відновлення втрачених функцій, яке у деяких кейсах стартує вже за тиждень після потрясіння. Зазначимо, що для громадян середніх років, а також чоловіків та жінок вікової категорії 65+, які мешкають у регіоні Одеська область, програму реабілітація після інсульту ефективно виконує приватний пансіонат для літніх людей в Одесі «United Center». У цій геронтологічній установі прагнуть того, щоб індивідуальний комплекс реновації стартував вчасно.

Чому реабілітація після інсульту має починатися якомога раніше після нападу?

Відновлення після інсульту повинне починатися якомога раніше після нападу з низки причин:

  • Реалізація потенційного максимуму відновлення: чим раніше розпочнеться відновлювальний процес, тим більше шансів на максимальне відновлення функцій, оскільки деякі тканини починають помирати вже протягом кількох годин після інсульту через відсутність кровопостачання.
  • Запобігання ускладненням: ранній початок реабілітації гарантовано здатний запобігти або мінімізувати ускладнення, такі як дисфункції кінцівок (рук та ніг), провали в пам’яті, когнітивні порушення, утворення тромбів, контрактури, а також пролежні та ін.
  • Поліпшення мозкового кровообігу: фізична та мовна терапія однозначно покращують мозковий кровообіг та стимулюють пошкоджені ділянки мозку.
  • Зниження ризику повторного інсульту: ранній та повноцінний старт реабілітації, покращення контролю за факторами ризику (наприклад, діабетом, артеріальною гіпертензією, дисліпідемією) здатні суттєво знизити ризик повторного інсульту.
  • Підтримка психологічного стану: своєчасне та невідкладне відновлення, а також кваліфікована медична підтримка допомагають пацієнту та його сім’ї впоратися з психологічним стресом, який безпосередньо пов’язаний з травмуючою подією.
  • Підвищення рівня повсякденного життя: ранній початок відновлення однозначно допоможе пацієнтові швидше повернутися до нормального життя та покращити якість повсякденності.

Важливо, щоб початок реабілітації був раннім, але також досить збалансованим і заснованим на індивідуальних потребах та можливостях пацієнта. Саме такий підхід до відновного процесу «сповідають» фахівці (невролог, реабілітолог, мануальний терапевт, ерготерапевт, рефлексотерапевт та масажист), які представляють приватний будинок для літніх людей в Одесі «United Center».

Відновлення після інсульту — це не лише ЛФК, фізіотерапія та масаж, а й арт-терапія, насичене дозвілля та соціальна адаптація

Яким чином у рамках загальної реновації здоров’я проводяться корисні для гостей пансіонату дозвільні заходи?

Реабілітація після інсульту часто включає різні дозвільні заходи і форми творчості, такі як арт-терапія. Ці методи безсумнівно та позитивно допомагають пацієнтам відновити втрачені навички, покращують психологічний добробут та забезпечують адекватну соціалізацію. Ось деякі зі способів, якими в «United Center» (будинок для людей похилого віку Одеса) наповнене дозвілля постояльців:

  • Малювання та живопис: пацієнти з великим ентузіазмом беруть участь у заняттях малюванням та живописом, щоб активізувати мислення та уяву, покращити моторику рук та координацію рухів.
  • Ліплення з глини або пластиліну: ця активність відмінно забезпечує покращення дрібної моторики та тактильні навички.
  • В’язання або вишивання: подібні заняття сприяють розвитку дрібної моторики та відновленню координації рухів, а також покращують логічне мислення та викликають почуття глибокого задоволення від виконаної роботи.
  • Музичні заняття: гра на музичних інструментах, співи або просто прослуховування музики значно покращує когнітивне самопочуття, емоційний настрій, психічний стан, мовлення та координацію.
  • Танці: танцювальні заняття покращують координацію опорно-рухового апарату, відновлюють баланс кістково-м’язового каркаса, підвищують показник фізичної активності.
  • Театральне мистецтво: участь у театральних постановках чи імпровізаційних іграх, концертах однозначно допомагає у розвитку мовлення, міміки та емоційної виразності, а також у нормалізації слуху.
  • Групові заняття: арт-терапія, творчі заходи у колективі сприяють соціалізації та взаємодії з іншими пацієнтами, що є важливим для психологічного відновлення. Підкреслимо, що таке проведення часу практично неможливе в домашніх стінах, де хворі люди і люди похилого віку часто проводять багато годин на повній самоті.
  • Ігри та головоломки: різні настільні ігри та головоломки надзвичайно покращують когнітивні функції, такі як пам’ять, увага та мислення. Організація турнірів з настільних ігор та гуртків за інтересами — це дуже важливий аспект когнітивно-поведінкової терапії, якій доброзичливий персонал пансіонату «United Center» приділяє багато уваги та зусиль.

Усі вищеописані заходи проводяться під наглядом кваліфікованих фахівців, щоб адаптувати їх під індивідуальні потреби та можливості пацієнтів. Реабілітація після інсульту в Одесі, ціна якої у геріатричному санаторії «United Center» найнижча в регіоні Одеська область, є індивідуальним комплексом різнопланових заходів, спрямованих на лікування, відновлення всіх органічних систем постраждалої людини.

Статті
Чому влітку приватний будинок престарілих — це найкращий варіант розміщення для літніх родичів?

Спекотний період характеризує висока температура повітря, нічна задуха, рясне потовиділення та підвищений АТ — артеріальний тиск. Для тих численних громадян, у кого діагностовано артеріальну гіпертензію, гіпотонію та гіпертонію, необхідні додаткові заходи щодо стабілізації самопочуття. Якщо сім’я приділяє своєму дорогому батькові чи матері, бабусі чи дідусеві, старшій сестрі чи братові, дядькові чи тітці підвищену увагу, то…

У літній період затребувана своєчасна реабілітація після інсульту

Спекотна пора року приносить українцям та українкам не лише радості, що пов’язані з відпустками та відпочинком, а й труднощі, які спричиняє аномальне підвищення температури повітря. У середині 2024-го року Україна опинилася в епіцентрі перегрітого повітряного масиву, в атмосфері якого практично не залишається місця для довгоочікуваних опадів. Населення масово страждає від спеки, але найважче доводиться громадянам…

Геріатричний пансіонат — це делікатний догляд за літніми з деменцією та послуги хоспісу

Для багатьох українців та українок вікової категорії 65+ актуальна проблема повсякденного піклування та допомоги в елементарних побутових питаннях. Як ми всі добре розуміємо, з віком тільки збільшується кількість проблем зі здоров’ям, а сім’ям у наші тривожні дні все складніше опікуватися своїми дорогими батьками і матерями, бабусями і дідусями так, як вони того заслуговують. Справді, сучасні…