Ми дбаємо про найцінніше

Пролежні у людей похилого віку


Статті

Будь-яке захворювання при якому лікарі призначають людям похилого віку постільний режим призводить до пролежнів. Проблема лежачих людей у ​​тому, що вони можуть самостійно перевертатися і мене становище тіла. Місця пролежнів утворюються там, де м’які тканини.

Старі люди потребують професійної допомоги. Їм потрібен спеціальний догляд, що здійснюється у щоденному порядку по 5-6 разів на день. Крім іншого, від застою потрібно робити масаж.

Чому виникають пролежні у людей похилого віку

При нерухомості людини виникають різні пролежні. Якщо людина знаходиться тривалий час в одному положенні, то варто проводити спеціальні профілактичні роботи з догляду за частинами тіла.

Зазвичай у людей похилого віку, пролежні виникають у місцях:

  • Локті та потилиця.
  • Реберні дуги та вилиці.
  • Область лопаток.
  • Зона куприка.
  • Коліни і п’ятковий бугор.
  • Пахвинні місця та сідниці.

Причини пролежнів мають особливий характер. Трофічні зміни, поганий кровообіг, вікова зміна та серйозне захворювання. Слабкий організм не може боротися із проблемами. Літня людина не має сил рухатися. Тому потрібно терміново, звернеться до Єдиного центру https://united-center.com.ua до наших досвідчених фахівців та провести консультацію. Якщо у вас немає часу для догляду за хворими родичами, ми готові запропонувати допомогу та надати безліч послуг, що вимагають.

Які розрізняють стадії та ступені пролежнів

Пролежні поділяються на два види:

  1. Екзогенні. Виникають при сильному тиску на всі м’які тканини. Чинники поширення пролежнів:
  • Відсутність м’язової тканини. Місця в яких відбувається здавлювання кістки та шкіри. У місцях, де накладено гіпс, перев’язувальна пов’язка або звичайний матрац.
  • До цього ж стосується і носіння протезів, дренажних трубок, вставлених катетерів і тампонів.

2. Ендогенні. Походять від слабкого організму людей похилого віку, повного виснаження.

  • Омертвіння тканин виникає при найменшому тиску.
  • Подібні ушкодження походять від цукрового діабету.
  • У більшості випадків від травм, переломів, ураженнях спинного та головного мозку та великих нервових стволів.

I стадія пролежнів

З’являються легкі почервоніння. Шкіра грубіша в місцях тиску при тривалому лежанні. Не рідко з’являється характерна набряклість. Шкірний покрив значних порушень не виявляє. При першій стадії пролежнів домашній догляд здійснювати не важко. Процес не потребує медичного втручання.

II стадія пролежнів

Кожний покрив порушується. Епідерміс руйнується поступово. Чим довша людина похилого віку перебувати без руху, тим ситуація посилюється. Настає відшарування сітківки. Виникає ерозія, яка дає дискомфорт.

III стадія пролежнів

На цьому етапі відбуваються серйозні порушення структури шкірного покриву. Клітини шкіри починають швидко відмирати. Під нею проявляються видимі жирові та м’язові тканини. Виникаючі ранки наповнюються гнійною речовиною. У людини наступають виявлятися больові симптоми.

IV стадія пролежнів

Характеризується як найнебезпечніша стадія. Глибокі поразки порушують епідерміс шкірного покриву. Виявляється руйнація кісткової тканини та гниття сухожиль на місцях пролежнів. Утворені глибокі рани заповнюються гнійним вмістом. Лікувати пролежні потрібно негайно та за допомогою хірургічного втручання. Якщо запустити ще кілька тижнів, то людина помре.

Хто в зоні ризику захворювання

Пролежні можуть з’явитися у людей похилого віку які:

  • перебувають у постійному лежанні та бездіяльності.
  • Люди, які пережили переломи та травми.
  • При носінні пов’язок, гіпсу та катетерів.
  • Хворіють на цукровий діабет.
  • Не тримання сечі та калу.
  • Мають надмірність ваги та серцево-судинні захворювання.

Перші ознаки пролежнів у літньої людини:

  • Почервоніння місць на тілі. Потрібно проведення профілактичних методів догляду.
  • Поява подразнення та свербіж шкіри.
  • Кожний покрив утворює дрібні тріщини та плями від здавлювання шкіри.
  • Старі люди втрачають сон. Постійно стогнуть та відмовляються від їжі.

Чим небезпечні пролежні для людей похилого віку

Небезпека має такі розподіли:

  • Поганий догляд обробки ран із гноєм. Це призводить до гангрени.
  • Втрата інтересу та очікування смерті. Літні люди не можуть зазнавати болю.
  • Зараження крові від неправильного догляду та добору лікарських препаратів.
Пролежні

Чим лікувати пролежні у людини похилого віку. Профілактика

Наш Єдиний Центр з догляду за хворими та літніми людьми надасть всю необхідну допомогу та інформацію, допоможе підібрати доглядальницю та визначитися із вибором пансіонату. Для перевезення хворих, лежачих людей ми маємо спеціальні обладнані автомобілі. Від вас потрібно лише нам зателефонувати та обговорити дату перевезення. Інші запитання можете поставити нашим операторам. Ми вирішимо ваші проблеми і візьмемо на себе лікування та відновлення ваших бабусь та дідусів. За бажання можна поселити їх на тимчасове чи постійне проживання.

Наше лікування пролежнів має оперативний підхід в індивідуальному випадку. Лікар проводить огляд пацієнта та призначає лікування.

Так само для кожної хворої людини ми проводимо профілактику в щоденному порядку:

– Особиста гігієна.

– Змащування ділянок уражених тканин. Обробка кожні дві години.

– Перевертання кожні 2 години та масаж.

– Повітряні ванни.

– Кварцювання пацієнтів.

На кожному етапі пролежнів застосовуємо різні дії. Єдиний центр завжди виявляє обережність при медичних діях. Надаємо якісний догляд за лежачими пацієнтами. Родичі завжди можуть перевірити наші результати.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…