Ми дбаємо про найцінніше

Реабілітація після інфаркту


Статті

Реабілітація

Інфаркт — патологічний стан у гострій формі, що розвивається через відмирання серцевого м’яза міокард. Серед симптомів інфаркту можна відзначити біль у грудях, серцеву недостатність.

Етапи відновлення хворих, які перенесли хворобу

Можна виділити три етапи відновлення після інфаркту:

  1. Пацієнт перебуває у лежачому положенні. Найчастіше він ще може самостійно пересуватися. Його перевертає доглядальниця, щоб не утворювалися пролежні. Обов’язково необхідно постійно розмовляти з пацієнтом, щоб поступово поверталася мова. Перший етап може тривати як кілька днів, так і затягнуться на тижні.
  2. Пацієнт уже може рухатися, але з ліжка самостійно ще не піднімається. Призначається фізіотерапія та гімнастика. Усі зусилля спрямовані на повернення пам’яті пацієнта.
  3. Відбувається активне відновлення рухових, розумових та фізичних можливостей пацієнта. Пацієнт вже сам може вставати з ліжка та виконувати найпростіші вправи. Цей етап може зайняти від кількох місяців до кількох років.

Перші рекомендації

У реабілітаційний період дуже важливо дотримуватись дієти, вести правильний спосіб життя, робити вправи, приймати всі необхідні медикаменти. Виконувати рекомендації, про які ми розповімо трохи пізніше необхідно все життя. Це необхідно для того, щоб зменшити ймовірність рецидиву.

Правила харчування

Дуже важливо після інфаркту дотримуватися правильного харчування. Їжа має бути легкозасвоюваною, містити всі необхідні вітаміни.

Раціон харчування повинен складатися з:

  • овочі та фрукти;
  • морепродукти;
  • куряче філе;
  • круп;
  • молочної продукції;
  • зелені.

За допомогою дотримання правильного харчування ви зможете позбутися зайвої ваги, нормалізувати тиск та зменшити ймовірність виникнення рецидиву.

Фізичні навантаження

Гімнастиці необхідно приділяти особливу увагу. Відразу після інфаркту доглядальниці в приватному будинку для людей похилого віку допомагають людині знову навчиться сидіти, ходити, чистити зуби, вмиватися. Через деякий час хворому прописують просту гімнастику. Кількість фізичного навантаження визначається лише з лікарем.

Медичний та лікарський контроль

Найчастіше медичне втручання починається із призначення препаратів. Перше, що необхідно зробити – усунути біль та тромб. Після цього призначаються медикаменти, які зменшують навантаження на серце.

Дуже важливо, щоб у цей момент пацієнт перебував під постійним наглядом медиків. Реалізувати це у домашніх умовах дуже складно. Саме тому “Єдиний Центр” готовий вам допомогти вибрати хороший будинок для людей похилого віку приватного типу, де буде надано необхідний догляд.

Психологічна допомога при цій проблемі

Саме у перші тижні після інсульту людині необхідна психологічна допомога. Похилого віку людина, яка перенесла інсульт може бути дратівливою і навіть небезпечною для своїх близьких людей. У цьому випадку необхідно обов’язково звернутися за допомогою до кваліфікованого психолога.

Потрібна інвалідність або повертатися до роботи

Після перенесеного інфаркту людина ще 4 місяці має право отримувати виплати. Для присвоєння інвалідності потрібно обов’язково пройти медкомісію. Саме від цього залежить, чи зможете ви повернутися на колишнє місце роботи. У деяких випадках інвалідність надається на 12 місяців, після чого потрібно повторно проходити медкомісію.

Додаткові поради

Обов’язково потрібно відмовитися від шкідливих звичок. Приділяйте хоч 15 хвилин на день фізичним вправам. Слідкуйте за розпорядком дня і спіть не менше 8 годин на день.

Заходи запобігання рецидивам

Важливе значення має і профілактика проти рецидивів. У приватних будинках для людей похилого віку всі дії спрямовані на профілактику рецидиву людини похилого віку після інфаркту.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…