Ми дбаємо про найцінніше

Реабілітація після перелому шийки стегна


Статті

Реабілітація після перелому

Травми та переломи небезпечні і вибивають з колії незалежно від того, яка людина віку. Особливо складно переноситься перелом шийки стегна.

Слід зазначити, що правильне лікування та реабілітація дозволять поставити хворого швидко на ноги. Для того, щоб одужання настало швидше, ми вам рекомендуємо звернутися до спеціальних центрів догляду за літніми людьми, де використовуються найефективніші методики.

Особливості реабілітації у похилому віці

Перше питання, яке стоїть перед лікарем — лікування медикаментозним або проведення операції. Хірургічне втручання значно пришвидшить реабілітацію. Але, на жаль, далеко не кожній людині похилого віку можна проводити операцію під дією наркозу, який її серце може просто не пережити.

Якщо операційне втручання виключено, то єдиним вірним варіантом є фіксація гіпсом кінцівки. До виконання подібних процедур необхідно підходити максимально обережно. Рекомендуємо вам звернутися до фахівців.

Схеми реабілітації

  • Медикаментозна підтримка організму. Лікар призначає знеболювальні препарати, що зменшують пухлину та різні вітаміни. Можуть також бути призначені заспокійливі препарати, які допоможуть людині похилого віку впоратися зі стресом.
  • Фізіотерапія. Призначається лише лікарем. Необхідно для нормалізації кровообігу, зменшення набряклості, стимуляції відновлення кісткової тканини. Лікувальна фізкультура. Одна з основних програм, що призначається при переломі шийки стегна. Проведення вправ можна розпочинати через 7 днів після приведення операції. Завдання вправ полягає в тому, щоб не дати м’язам атрофуватися і відновити здатність людини похилого віку нормально пересуватися. Крім того, необхідно проводити дихальні вправи, які перешкоджатимуть появі застійних явищ у легенях.
  • Правильне харчування. Дієта є важливою складовою реабілітаційного періоду. Вона необхідна для того, щоб знизити вагу і наповнювати організм усіма необхідними вітамінами.
  • Психотерапія. Перелом шийки стегна для людини похилого віку може стати серйозною проблемою, яка неодмінно вплине на його психологічне здоров’я. Рекомендуємо пройти курс психотерапії для того, щоб знизити рівень стресу.

Процес реабілітації починається після дозволу лікаря. Більш тривала реабілітація необхідна у разі, коли лікування проводилося без хірургічного втручання. Людина не зможе ходити протягом найближчих кількох місяців.

Лікувальні вправи

Лікувальна фізкультура є обов’язковою складовою. Для того, щоб зрости кістки потрібно кілька місяців, але розпочинати заняття можна вже через кілька днів після проведення операції. Перші вправи проводяться у положенні лежачи. Після того, як лікар дозволяє вставати, вправи стають різноманітнішими.

Ліжачим пацієнтам додатково необхідно робити вправи, які запобігають застійним явищам і покращують кровообіг. Однією з найпоширеніших вправ є надування повітряної кулі.

Основні завдання масажу та ЛФК

Масаж та ЛФК є невід’ємною частиною реабілітаційної програми. Вони допоможуть зменшити набряклість, покращити кровообіг, знизити напругу. Особливо корисною буде процедура для лежачих пацієнтів похилого віку. Спочатку проводиться прогладжування та розтирання шкіри, після чого переходять до більш інтенсивних дій.

Якщо у вашій родині ніхто не володіє навичками масажу, ми рекомендуємо вам звернутися до приватного пансіонату для людей похилого віку. Компанія “Єдиний Центр” допоможе вам у пошуках хорошого професіонала.

Особливості харчування

Після проведення операції, у раціоні харчування старої людини має бути багато кальцію, магнію, білка та кремнію. Отримати кальцій можна з таких продуктів як: молоко, зелень та овочі, боби, кунжут.

Додатково необхідно пити вітамін Д, дозування якого призначає лікар. Рекомендовано включити до раціону жирну рибу. М’ясний бульйон насичуватиме організм колагеном, який обов’язково необхідний для швидкого зрощування кісток. Смачна, і що найголовніше корисна їжа, позитивно вплине на організм людини.

«Єдиний центр» для догляду за хворими та літніми людьми допоможе вам з реабілітацією: підбере вам найкращий пансіонат або доглядальницю додому

Отримати кваліфікований догляд за людиною похилого віку ви зможете в приватному будинку для літніх людей. Ми допоможемо вам підібрати саме той пансіонат, який вам підійде за вартістю та якістю послуг, що надаються.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…