Ми дбаємо про найцінніше

Турботу про людей похилого віку з хронічними та невиліковними захворюваннями надасть приватний будинок для літніх


Статті

Практично у всіх українських сім’ях є літні бабусі та дідусі, матері та батьки, дядьки та тьоті, яким потрібні опіка, увага та медичне обслуговування. Дійсно, люди з особливими потребами, які досягли поважних років, часто потребують професійної допомоги. Їм вкрай необхідний кваліфікований догляд за літніми після інсульту або догляд за хворими у стаціонарі, але звичайна лікарня не є тією установою, де людям похилого віку доступний комфорт і делікатне ставлення. Надійний захист, безпеку та турботу про людей похилого віку з хронічними та невиліковними захворюваннями надасть приватний будинок для літніх.

У тому числі чудовий геріатричний пансіонат «United Center», філії якого успішно функціонують у містах Одеса, Київ, Кривий Ріг, Черкаси. Переваги такого геронтологічного санаторію дуже суттєві.

Низька вартість, за якою надає послуги будинок престарілих

Один з найбільш важливих факторів на користь розміщення родича похилого віку у приватний будинок для літніх людей — це низька ціна відмінного сервісу, що доступна більшості українських сімей навіть в умовах економічної та соціальної кризи, яку вже третій рік поспіль посилює війна в Україні. Адміністрація установи докладає максимум зусиль для того, щоб розцінки максимально залишалися в довоєнних рамках, коли ціна послуг, які можна замовити в будь-який зручний день, залишалася прийнятною для мешканців усіх регіонів країни. Таким чином, у персоналу завжди є можливість успішно займатися своєю професійною діяльністю та допомагати своїм співгромадянам у дуже важкий для всієї держави час.

Чому будинок для літніх людей кращий, ніж звичайна лікарня чи медичний центр?

Приватний пансіонат для літніх має низку переваг у порівнянні зі звичайними лікарнями для громадян вікової групи 65+, які потребують особливого догляду та професійної підтримки. Деякі з цих переваг полягають у таких аспектах:

  • Домашня обстановка: приватний будинок для людей похилого віку безумовно має більш домашню і затишну обстановку, що сприяє поліпшенню самопочуття пацієнтів і створює набагато комфортніші умови для повсякденного життя.
  • Індивідуальний підхід: геріатричний пансіонат завжди надає набагато персоніфікований догляд, який повністю враховує потреби кожного пацієнта. Мається на увазі стан здоров’я, переваги в їжі та питві, потреба у прогулянках та спілкуванні, а також рівень самостійності (здатність до самообслуговування).
  • Гарантовано свободу та особистісну незалежність: приватний будинок для літніх людей надає більше свободи та можливості самостійно приймати рішення про своє життя та діяльність, ніж у лікарнях. У пансіонаті завжди вислухають побажання гостя та зроблять усе можливе для того, щоб надати йому необхідний рівень комфорту та медичного обслуговування.
  • Набагато нижчий рівень стресу: оточення в геронтологічному санаторії завжди менш стресове і менш клінічне, що, безсумнівно, сприяє поліпшенню психологічного добробуту постояльців. Стрес і депресія тут виключені — персонал робить все, щоб розважити гостей та підтримати активне мислення.
  • Більше уваги та турботи: у приватному будинку для людей похилого віку працює більше персоналу на меншу кількість пацієнтів, що дозволяє забезпечити більш інтенсивний та уважний догляд за кожним підопічним. Девіз пансіонатів «United Center» — «Для нас важливий кожен!».
  • Реабілітація та соціалізація: у будинку для літніх людей надаються результативні програми реабілітації та соціалізації, які сприяють поліпшенню фізичного та психологічного стану пацієнтів.
  • Більша доступність турботи: приватний пансіонат для літніх людей більш доступний для пацієнтів, ніж лікарня, особливо для довгострокового проживання або догляду. Крім того, родичі домовляються з адміністрацією на час розміщення гостя. Це тиждень, два тижні, вихідні дні чи місяць, півроку, рік тощо. Нижче ми розповімо про форми медичного обслуговування, які діють для пацієнтів усіх вікових груп на базі будинку для людей похилого віку.

Однак слід зазначити, що кожен випадок індивідуальний, і для деяких пацієнтів більш підходящий варіант — амбулаторія та денний стаціонар. Особливо такі форми підходять пацієнтам, якщо потрібна спеціалізована медична допомога чи спостереження, але не цілодобово, як це практикує приватний пансіонат для літніх українців та українок.

Яке медичне та оздоровче обслуговування надають амбулаторія та денний стаціонар?

Амбулаторія та денний стаціонар, що практикують на базі пансіонату для літніх «United Center», надають різні медичні та оздоровчі послуги, але їх спектр залежить від конкретного діагнозу у пацієнта. Медики (невролог, реабілітолог, сімейний лікар, мануальний терапевт, масажист, рефлексотерапевт та эрготерапевт) ретельно вивчають епікриз у кожному індивідуальному кейсі, скрупульозно переглядають клінічну карту хворого, уважно проводять огляд, враховують дані актуальної діагностики та аналізи біологічних матеріалів. Після цього формується, наприклад, програма реабілітація після інсульту або інший комплекс, який необхідний саме цьому конкретному пацієнту для відновлення самостійності в побуті.

Ось загальний огляд того, що зазвичай надає у цьому напрямку геріатрична установа:

  • Медичні консультації: пацієнти отримують консультації фахівців, таких як терапевт, кардіолог, невролог та інші для діагностики та лікування різних захворювань.
  • Діагностичні процедури: в амбулаторіях та денних стаціонарах проводяться різні діагностичні процедури, такі як аналізи крові та сечі, УЗД, ЕКГ, рентген та інші.
  • Процедурний догляд: доступне проведення процедур, таких як перев’язування, ін’єкції, крапельниці, видалення швів та інші маніпуляції, які потребують професійного медичного втручання.
  • Фізіотерапія: проводяться лікування та реабілітація з використанням фізичних методів, таких як лікувальна гімнастика та фізкультура (ЛФК), масаж, лазеротерапія, електротерапія та інші.
  • Лікувальне харчування: консультації дієтолога та розробка індивідуальної дієти для пацієнтів з різними захворюваннями або для підтримки здоров’я.
  • Психологічна підтримка: психологічна допомога та консультації для пацієнтів із психологічними проблемами або після травматичних подій.
  • Соціальна підтримка: надання інформації та допомоги у вирішенні соціальних питань, що безпосередньо пов’язані із захворюванням чи реабілітацією.
  • Навчання та консультації: проведення навчальних програм та консультацій з питань здорового способу життя, профілактики захворювань та догляду за собою.

Кожен пацієнт, хто приходить в амбулаторію або денний стаціонар, який працює на базі будинку для людей похилого віку «United Center», має свої особливості та особливий діагноз. Тому перед відвідуванням необхідно уточнити список послуг та діагностичних процедур, доступних у цій конкретній установі.

Статті
Чому влітку приватний будинок престарілих — це найкращий варіант розміщення для літніх родичів?

Спекотний період характеризує висока температура повітря, нічна задуха, рясне потовиділення та підвищений АТ — артеріальний тиск. Для тих численних громадян, у кого діагностовано артеріальну гіпертензію, гіпотонію та гіпертонію, необхідні додаткові заходи щодо стабілізації самопочуття. Якщо сім’я приділяє своєму дорогому батькові чи матері, бабусі чи дідусеві, старшій сестрі чи братові, дядькові чи тітці підвищену увагу, то…

У літній період затребувана своєчасна реабілітація після інсульту

Спекотна пора року приносить українцям та українкам не лише радості, що пов’язані з відпустками та відпочинком, а й труднощі, які спричиняє аномальне підвищення температури повітря. У середині 2024-го року Україна опинилася в епіцентрі перегрітого повітряного масиву, в атмосфері якого практично не залишається місця для довгоочікуваних опадів. Населення масово страждає від спеки, але найважче доводиться громадянам…

Геріатричний пансіонат — це делікатний догляд за літніми з деменцією та послуги хоспісу

Для багатьох українців та українок вікової категорії 65+ актуальна проблема повсякденного піклування та допомоги в елементарних побутових питаннях. Як ми всі добре розуміємо, з віком тільки збільшується кількість проблем зі здоров’ям, а сім’ям у наші тривожні дні все складніше опікуватися своїми дорогими батьками і матерями, бабусями і дідусями так, як вони того заслуговують. Справді, сучасні…