Ми дбаємо про найцінніше

З жовтня тисячі українців віком від 75 років отримуватимуть щомісячну доплату до пенсії у розмірі 400 гривень.


Статті

Вже більше кількох століть у деяких державах запроваджено системи виплат для громадян похилого віку. Незважаючи на те, що солідарний принцип дещо застарів, в Україні влада намагається модернізувати його, а також поступово хоче запровадити новий — накопичувальний, у рамках якого українці самостійно відраховуватимуть кошти до недержавних пенсійних фондів. Але подібне рішення має бути не лише підкріплене відповідними законодавчими актами, а й довірою з боку суспільства. Тому сьогодні уряд намагається стабілізувати існуючу пенсійну систему, надаючи, зокрема, різним категоріям населення додаткові виплати. Так, з жовтня тисячі українців віком від 75 років отримуватимуть щомісячну доплату до пенсії у розмірі 400 гривень.

Доплати здійснюються в рамках додаткових заходів соціального захисту пенсіонерів

Пенсіонери віком 75-80 років отримуватимуть по 400 грн. щомісяця. При цьому мінімальна пенсія для них підвищується та встановлюється у межах двох з половиною тисяч. У Міністерстві соціальної політики зазначили, що кошти отримають приблизно мільйон українців, які досягли поважного віку. Такі нововведення спровоковані підвищенням прожиткового мінімуму, а ось зі збільшенням мінімальної заробітної плати з грудня 2021 року пенсійна мінімалка зросте на 200 гривень до позначки 2 600.

У 2022 році уряд також обіцяє низку підвищень для допомоги

Наступного року пенсіонерам можна розраховувати на додаткові кошти.

Отже очікується:

  • збільшення виплат для людей з інвалідністю у складі ліквідаторів аварії на ЧАЕС;
    проведення індексації для десяти мільйонів громадян пенсійного віку та компенсацій для людей віком від 75 років;
  • перерахунок надходжень для непрацездатних осіб у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму;
  • перегляд суми пенсійного мінімуму внаслідок підвищення мінімальної зарплати.

В уряді наголосили, що ці рішення дозволять вперше за вісім років підвищити виплати для громадян усіх груп, особливо тих, які потребують особливої ​​уваги.

Належна соціальна підтримка людей похилого віку українців

Статистика Пенсійного фонду України свідчить про те, що в нашій країні щорічно зменшується кількість пенсіонерів : приблизно на 100 – 300 тисяч На початку 2021 року їхня кількість становила 11 мільйонів 131 тисяча — це на 203 тисячі менше порівняно з показниками минулого року. За рік їхня кількість також скоротилася — у вересні на обліку перебувало лише 11 мільйонів. Також є дані про те, що приблизно два з половиною мільйони пенсіонерів продовжують працювати. Це свідчення того, що пенсії не вистачає для реалізації всіх нагальних потреб.

Крім державних, приватні структури також докладають зусиль, щоб покращити життя похилого населення країни. Так, установа «United Center» надає послуги з догляду за хворими та ослабленими віковими хворобами людьми в Україні.

«Єдиний Центр» — будинок для людей похилого віку з високими стандартами та адекватним обслуговуванням

За свою трудову діяльність людина безперечно отримує від держави матеріальну підтримку, але мало лише надаватиме кошти. Нашим дорогим людям похилого віку необхідно забезпечувати якісний геріатричний догляд. Існує безліч соціальних конструктів про будинки для літніх співгромадян, які сформували негативне ставлення до них українського народу. Але діяльність нашого пансіонату спрямовано ліквідацію подібних міфів.

Підкреслимо, що наші співробітники — професіонали своєї справи, які здатні надати допомогу навіть тяжкохворим підопічних.

У їх компетенції:

  • догляд за тяжкохворими (діагноз: онкологія, катаракта, гіпертонія, деменція, паркінсонізм, розсіяний склероз, цукровий діабет, остеопороз, атеросклероз);
  • реабілітація після гострого порушення мозкового кровообігу (інсульт), а також інфаркту міокарда;
  • посттравматична реабілітація: перелом шийки стегна, кінцівок, хребта, черепно-мозкова травма;
  • паліативна допомога, хоспіс.

У стінах пансіонату панує довірча та доброзичлива атмосфера. Велика увага приділяється психоемоційному стану хворого. З ним працюють досвідчені фахівці, щоб знизити ризик розвитку депресивних та неврологічних розладів.

Одним з профілюючих напрямків діяльності «Єдиного Центру» є допомога лежачим пацієнтам, у тому числі після серйозного оперативного лікування. Таким підопічним потрібен особливий догляд, щоб знизити болючі відчуття і запобігти появі пролежнів. Для цього гостя розміщують на ортопедичному ліжку з протипролежневим матрацом, що забезпечує максимальний рівень комфорту та профілактики.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…