Ми дбаємо про найцінніше

Догляд за інвалідами


Статті

Інвалідність — це випробування не лише для самої людини, а й для близьких людей. Адже саме на їхні плечі падає відповідальність щодо створення сприятливих умов, надання якісного лікування, організації побуту та комфорту хворої людини.

Будь-яка людина, яка отримала серйозну травму або захворювання, потребує уваги та підтримки. Людина, яка не в змозі самостійно пересуватися, потребує догляду 24 години на добу.

Кому довірити догляд за людиною з обмеженими можливостями?

Інвалідність можна розділити на кілька груп. Найскладнішою є та, коли людина не в змозі пересуватися. Якщо родичі не мають певних навичок та освіти, то догляд за інвалідом стане непосильною ношею.

Саме тому ми рекомендуємо вам звертатися за допомогою до професіоналів. У приватному будинку для людей похилого віку інваліду буде надано кваліфікований догляд та підтримка. Вони допоможуть знайти підхід до інваліда та розкажуть, як правильно його доглядати. Довіряти догляд своєї близької людини приватному будинку для людей похилого віку, доглядальниці або доглядати самостійно — вирішувати тільки вам.

Не варто забувати про те, що основною ланкою у догляді за людиною похилого віку є саме сім’я. Емоційний зв’язок із власними дітьми не замінить ніхто. Тому, навіть якщо ви прийняли рішення, розмістити свого родича в приватному будинку для людей похилого віку, будь ласка, не забувайте його відвідувати хоч іноді.

Основні процедури при догляді за інвалідами

У лежачого пацієнта можуть виникнути такі проблеми зі здоров’ям як: порушення роботи нирок, пролежні, гниття, атрофія.

Для того, щоб допомогти лежачому хворому якнайшвидше стати на ноги, його родичам необхідно докласти чимало зусиль. Це важка щоденна робота, під якою мається на увазі обробка тіла пацієнта, годування, масаж, прогулянки на свіжому повітрі, розробка кінцівок.

Дуже важливо розуміти, як правильно переміщати лежачого хворого, щоб не завдати йому додаткової шкоди. Навіть маленька помилка здатна заподіяти інвалідові біль.

Як правильно оформити патронаж?

Якщо ви вирішили звернутися до патронажної служби, то ви повинні бути готові до того, що вам потрібно буде оформити безліч паперів. Патронажна служба надає допомогу з догляду за людьми, які не в змозі самостійно потурбуватися про себе.

Особливості догляду за інвалідами різних груп

  • 1 група. Найскладніший стан людини за мірками фізичних здібностей. До цієї категорії належать люди, які не в змозі самостійно про себе подбати. Необхідна доглядальниця, яка проводитиме гігієнічні процедури, годуватиме та вигулюватиме на свіжому повітрі.
  • 2 група. Незначні порушення організму. Це люди, які можуть самі про себе подбати і догляд протягом 24 годин їм не потрібний.
  • 3 група. Люди, які мають функціональні порушення, наприклад, сліпота чи глухота. Вони потребують соціальної допомоги.

У вирішенні яких проблем надає допомогу патронаж?

Інвалідність — це не вирок, адже з такою людиною можна домовитись, вона у здоровому глузді та в змозі виконувати елементарні речі щодо самообслуговування. Кожна людина, яка має інвалідність, потребує допомоги кваліфікованій доглядальниці.

Якщо людина не може самостійно пересуватися, то можуть виникнути такі проблеми:

  • висипання на шкірі;
  • пролежні;
  • проблеми з серцем;
  • порушення дихання;
  • болі в суглобах та інше.

Як налагодити психологічний мікроклімат?

Ваші взаємини налагодяться, якщо ви хоч трохи постараєтеся зрозуміти інваліда. Адже життя надіслало йому такі складнощі, з якими далеко не кожному під силу впорається.

Для того, щоб налагодити стосунки з інвалідом, необхідно:

  • бути щирим у своїх намірах і добродушним;
  • старатися розширювати коло спілкування інваліда, щоби він не замикався в собі;
  • старайтеся виконувати його невеликі забаганки.

Як найкраще облаштувати побут людини з хронічним захворюванням?

  • Кімната. Оформіть приміщення, де знаходитиметься інвалід у пастельних тонах. Краще, якщо ліжко буде у вікна.
  • Меблі. Розташуйте меблі так, щоб хворий мав вільний доступ до ліжка з будь-якого боку.
  • Чистота. Прибирання в приміщенні, де проживає лежачий хворий, необхідно проводити щодня.
  • У хворого завжди має бути доступ до води, мобільного телефону та серветок.

«Єдиний центр» для догляду за хворими та літніми людьми допоможе вам з реабілітацією: підбере вам найкращий пансіонат або доглядальницю додому

“Єдиний Центр” допоможе вам вибрати хороший пансіонат для інвалідів, де вашому родичу будуть надані всі необхідні послуги. Гарантуємо миттєве вирішення ваших питань та дотримання всіх умов договору.

Довідатись більш конкретну інформацію ви зможете, зателефонувавши за вказівним номером телефону.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…