Ми дбаємо про найцінніше

Догляд за літніми людьми: теорія та практика


Статті

Догляд за людьми похилого віку

Ще зовсім недавно, батьки та дорослі діти зі своїми сім’ями жили під одним дахом. Сьогодні ж складно зустріти сім’ю, яка проживає разом зі своїми старими.

У літньому віці людина вже не може належним чином подбати про себе і їй необхідна допомога. Оптимальним варіантом є спеціалізовані установи для людей похилого віку. Досвідчені фахівці завжди допоможуть старому і не залишать його поза увагою.

Чому самостійний догляд – не найкраща ідея

Є кілька причин, чому діти вирішують доглядати старих батьків самостійно. Декому просто не вистачає фінансів для того, щоб найняти доглядальницю та її функцію доводиться виконувати самостійно.

Інші ж вважають, що ніхто не виконає роботу з догляду за близькою людиною краще, ніж вони самі. Але багато хто забуває про те, що одного кохання людині похилого віку буде недостатньо. Насамперед йому необхідна кваліфікована допомога медичного персоналу. Тільки медик зможе визначити, коли у старого почнуться загрозливі для життя симптоми.

Звернувшись за допомогою до кваліфікованих фахівців, ви можете не перейматися тим, що ситуація може виявитися непідконтрольною. Наважуючись доглядати за людиною похилого віку своїми силами, ви навіть не можете собі уявити, скільки у вас це буде забирати зусиль і часу. Немає жодної гарантії, що у вас вистачить сил, адже навіть тяжко хворий родич може прожити в такому стані кілька років.

Уже за кілька місяців вам буде набагато складніше морально тягнути на собі цю ношу. Для свого життя у вас залишатиметься дедалі менше часу. Прийде жертвувати власною роботою, що далеко не для кожної людини прийнятно.

Догляд або пансіонат – що вибрати

Догляд — це не просто професіонал своєї справи. Це людина з величезною силою волі, досвідом роботи та добрим серцем. Адже порозумітися з людьми похилого віку часом вдається далеко не кожному. Багато хто з них має непростий характер, а переконати їх у чомусь — це просто в галузі фантастики.

Підробці важливо не тільки виконувати свої прямі обов’язки з догляду за старим, але й бути відмінним психологом, медсестрою і просто хорошим співрозмовником. “Єдиний центр” допоможе вам у підборі кваліфікованого доглядача для вашої літньої людини.

Перевагою будинку для людей похилого віку є те, що в цьому закладі працює безліч фахівців. “Єдиний центр” допоможе підібрати хороший приватний пансіонат для ваших родичів, який влаштовуватиме вас на всі 100%.

Приватний будинок для людей похилого віку – це відмінний варіант як для дієздатних людей похилого віку, так і для тих, яким необхідно перебувати 24 години на добу під наглядом. Безперечним плюсом будинку для людей похилого віку є те, що тут люди похилого віку можуть завести нові знайомства, розвивати свої творчі здібності, жити повним життям.

Державна або приватна установа – в чому різниця

Державні будинки для людей похилого віку надають кожному клієнту безкоштовні послуги. Але при цьому вам необхідно буде докласти чимало зусиль, щоб влаштувати туди свого старого. У міських притулках для людей похилого віку завжди не вистачає кадрів, бо заробітні плати там мізерні. Про заходи говорити не доводиться, тому що на них держава просто не виділяє коштів.

Найчастіше меблі ще часів Радянського Союзу, а ремонт космічний. Звичайно, це стосується не всіх державних установ, але більшої частини.

Приватні будинки для людей похилого віку значно відрізняються. Вони набагато більше схожі на готелі, аніж на притулки. Найчастіше їхнє розташування неподалік міста. Тут надають кваліфікований догляд за людьми похилого віку та дбають про те, щоб хоч якось урізноманітнити сірі будні старого. Позитивні емоції у віці просто необхідні.

Будинки приватного типу відрізняються хорошими умовами проживання, стильним ремонтом, сучасними меблями, смачним та збалансованим харчуванням. Тут знайдуть час для догляду за кожним.

«Єдиний центр» для догляду за хворими та літніми людьми допоможе підібрати для вас пансіонат, на який ви заслужили

Наш центр допоможе вам підібрати найкращий будинок для людей похилого віку для вашого родича. У приватному будинку для людей похилого віку співробітники подбають про те, щоб життя вашого родича було яскравим і насиченим. Приватні будинки для людей похилого віку готові запропонувати комфортні умови проживання та доброзичливу атмосферу.

Правильне харчування

У приватних будинках для людей похилого віку для кожного відвідувача розробляється індивідуальний раціон. Дієтолог обов’язково звертає увагу на особливості організму та наявність захворювань. Наявність шкідливих продуктів цілком виключено. Дуже важливо, щоб організм людини похилого віку отримував усі необхідні елементи.

Цікаве дозвілля

У будинку приватного типу у кожного постояльця з’явиться можливість проявити себе та знайти для себе нове заняття. Заняття творчістю, проведення свят, оздоровчі процедури — все це буде запропоновано в станах приватного пансіонату.

Медична допомога та кваліфікований догляд за людьми похилого віку

У приватних будинках для людей похилого віку готові допомогти у наданні послуг тим людям, які не в змозі подбати про себе. Не кожен старий проходить медичний огляд, як це має бути. У приватному будинку для людей похилого віку він перебуватиме під постійним наглядом медиків.

Умови проживання

Приватні пансіонати нададуть збалансоване харчування, чисту білизну, гігієнічні процедури. У багатьох пансіонатах у штаті є хороші психологи, які допоможуть старому простіше пережити переїзд. Людям, які не в змозі самостійно приймати їжу, перевдягатися чи вставати з ліжка, завжди допоможе доглядальниця.

Хоспіс

Приватні пансіонати з догляду за літніми людьми пропонують кваліфіковану допомогу за невиліковно хворими пацієнтами. Це дуже складно спостерігати, як родич помирає на очах. У цьому випадку завдання полягає в тому, щоб максимально полегшити його біль.

Ви будь-якої миті зможете приїхати і відвідати свою рідну людину. Співробітники приватних пансіонатів ніколи не противяться відвідуванням родичів, адже психологічний стан людей похилого віку теж стоїть далеко не на останньому місці.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…