Ми дбаємо про найцінніше

Як доглядати за літніми з хворобою Альцгеймера


Статті

Якщо літня людина хвора, то їй потрібна психологічна та фізична підтримка спеціалістів. В силу життєвих обставин ця людина може бути вкрай небезпечний у своїй поведінці. Дотримуйтесь техніки безпеки у всьому.

При догляді за хворою людиною знадобиться не одна людина. Самотужки доглядати довго не вийде, ви вичерпаєтеся морально і фізично. Зверніться за допомогою до Єдиного центру, де професійні фахівці та кваліфіковані лікарі зможуть вам допомогти у догляді за вашими хворими родичами.

Догляд за хворими з Альцгеймером

Головні аспекти:

  • Встановлення режиму дня. Для цього необхідно включати до порядку звичні заняття хворої людини. Збережіть почуття власної гідності. Не слід обговорювати стан хворого у його присутності. Слова і неправильні дії можуть скривдити і викликати занепокоєння.
  • Підтримка функціональних можливостей. Фізичні вправи дозволяють зберігати колишні навички. Не варто забувати те, що інтереси можуть змінюватися з прогресуючою хворобою. Не зациклюйте увагу до невдач у будь-яких діях. Конфлікти призводять до стресів не лише хворих людей, а й тих, хто їх доглядає.
  • Забезпечення безпечних умов. При втраті пам’яті та порушенні координацій у хворих підвищується рівень отримання травм. Зробіть такі дії:

1. На вікнах мають бути замки.

2. Заберіть всі предмети, що колються і ріжуться.

3. На дверях у туалет та ванну кімнату не повинно бути замків. Хворий людина може забути відчинити двері.

4. Якщо людина знаходиться на самоті, перекрийте доступ газу.

5. Ліжко та стільці мають бути високими.

6. Увімкніть нічники з вечора. Світло має горіти і спрямовувати хворого людини.

  • Забезпечте якісними продуктами.
  • Провітрюйте приміщення. Не створюйте протягів і різких перепадів температур у приміщенні.
  • Допомагайте приймати водні процедури, одягати одяг.
  • Підтримуйте спілкування. Звертайтеся ласкаво, не грубіянить. Уважно вислуховуйте та підтримуйте розмову.
  • Допоможіть дотримуватися особистої гігієни. Якщо людина не хоче митися, виберіть потрібний час, коли настрій зміниться.
  • Відвідування туалету та нетримання. Хворі можуть ходити під себе. Забезпечте їх памперсами та спеціальними пелюшками. Супроводжуйте до туалету, двері не зачиняйте. Обмежте прийом рідини на ніч. Біля ліжка можна поставити нічний горщик.

Етапи хвороби Альцгеймера

Хвороба Альцгеймера має 7 етапів:

  • Немає жодних видимих ​​порушень. При медичному обстеженні хвороба не є очевидною формою. Відсутні проблеми з пам’яттю та мовленням.
  • Повільне зниження розумових можливостей. Незначні провали в пам’яті, забудькуватість предметів та речей.
  • Прояв недоліків, які помічають родичі. Неправильне написання слів. Втрата речей. Людина не пам’ятає, що робила вчора. Повне зниження планування.
  • Відсутність інформації та знання про поточні події. Людина неспроможна вирішити легкі завдання. Зниження рівня пам’яті, що відбуваються в минулих подіях.
  • Середня тяжкість розвитку хвороби: Людина забуває адресу, свій номер телефону. Плутають пори року. Допомога під час їди не потрібна. Супроводження туалету не потребує.
  • Яскраво виражене зниження розумових здібностей. Потребують допомоги одягання одягу. Порушується цикл нормального сну. Потрібна допомога за прибиранням після туалету, підмиванням. Слухові галюцинації. Чи не впізнавання родичів. Починається бродяжництво.
  • Тяжка стадія розвитку хвороби. Відсутність реакцію навколишнє середовище. Виявляється не тримання сечі. Втрата можливості самостійного пересування. Люди не можуть сидіти без підтримки. Порушення ковтання.

Правила догляду за хворим Альцгеймером

В основу правила догляду за людиною похилого віку із захворюванням Альцгеймера, лягає насамперед людське ставлення.

Що робити:

– Відноситься з повагою. Якщо людина припускається помилок у діях, ви повинні їх мовчки виправляти.

– Не вносьте в життя жодних суттєвих змін. Намагайтеся створювати повний спокій.

– Створіть фізичну активність.

– Дотримуйтесь техніки безпеки.

– У розмові використовуйте прямий вираз.

– За ваших питань, чекайте на відповідь, дайте час, а потім знову задайте.

– Не створюйте конфліктних ситуацій.

– Під час годування використовуйте посуд без яскравих малюнків. Питна склянка наповнюйте наполовину. Ставте на стіл одну страву.

– Не залишайте при їжі сторонніх предметів на столі, людина може їх з’їсти і не помітити.

Допомога з літніми у яких хвороба альцгеймер

Пансіонат для людей похилого віку з Альцгеймером

Наш Єдиний Центр з догляду за хворими та літніми людьми надасть необхідну допомогу та інформацію. Наші співробітники допоможуть підібрати потрібну доглядальницю або визначитися з вибором пансіонату https://united-center.com.ua, в якому вашим підопічним буде добре і затишно.

Всі наші пансіонати оснащені необхідними меблями, якісним доглядом, медикаментами. Саме при зверненні до нас у вас з’явиться гарантія на те, що ваші старі хворі родичі отримають належний догляд. Гарне ставлення допомагає відновити життєві сили та повернутися до нормальної повноцінної життя.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…