Ми дбаємо про найцінніше

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт


Статті

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та допомогти дорогим людям похилого віку. Нагадаємо, що, згідно зі статистичними даними, які надала ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця є найпоширенішою причиною смертності серед населення планети. Так, проблема розвитку та загострення серцево-судинних патологій серед населення віком 60, 70 і більше років існує у всьому світі. Кардіолог, що представляє приватний дім престарілих «Єдиний Центр», перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт міокарда (серцевий м’яз) та інші гострі захворювання. Знання цих моментів не є жодною таємницею за сімома печатками, але людям потрібно пам’ятати про них і намагатися змінити своє життя на позитивний бік. Такий підхід дозволить суттєво покращити показники здоров’я в середньому та пенсійному віці, зміцнить органи серцево-судинного апарату, виключить ймовірність загострень, які становлять безпосередню загрозу життю.

Профілактика інфаркту — змінити повсякденні звички на краще

  • Відмова від куріння. Шкідлива звичка, якою є тютюнопаління, настільки шкодна, що посідає почесне перше місце серед інших негативних уподобань. Крім такої небезпеки, як ішемічна хвороба серця, інфаркт міокарда та інші напади, існують хронічні захворювання серця та судин, що призводять до невиліковних хвороб. Одна з них — атеросклероз. Негативний вплив таких патогенних станів важко переоцінити. Не доводьте організм до такого стану, коли чергова цигарка стає фатальною краплею нікотину, яка вбиває символічного коня. Ще один фактор — напої, що містять етанол (етиловий спирт). Спиртне часто поєднується з курінням тютюну і створює воістину гримучий коктейль, який здатний зруйнувати, послабити здоровий і міцний організм. Тому краще позбутися і того, і іншого. Але кинути палити — набагато важливіше.
  • Заняття спортом, щоденна зарядка, спортзал, фітнес клуб, відвідування спортивних секцій, індивідуальний та командний спорт — все це відмінно вплине на стан здоров’я. Дуже важливий аспект вправ у тому, щоб вони тренували Вашу витривалість. Поступово нарощуючи навантаження, Ви зміцнюєте весь серцево-судинний апарат, який стає непідвладним для раптових нападів. Загартовані органи, м’язи, структури судин, вен та артерій готові до кризових станів, оскільки часто працюють у режимі навантаження. Фізичні вправи загартовують організм, роблять його по-справжньому витривалим. Ви можете моніторувати всі ці процеси, але можете звернутися в надійний медичний центр. Наприклад, такий, як денний стаціонар та амбулаторія «Єдиний Центр», у якому практикують досвідчені невролог, мануальний терапевт, рефлексотерапевт, ерготерапевт та ортопед. Тут усім доступні не тільки зміцнювальні комплекси, що здійснюються за перевіреною системою оздоровчих вправ, а й програми реабілітації, що повертають постраждалих від нападу (інсульт/інфаркт) до нормального та самостійного життя. Що ж до стандартних рекомендацій щодо вправ на витривалість, то на думку фахівців, достатньо 3-х занять на тиждень по 30 хвилин: таким чином 1,5 години занять протягом семи днів (3 рази по півгодини!) вже досить відчутно зміцнять серцево-судинну систему й у результаті вбережуть від інфаркту.
  • Правильно харчуйтесь. Кардіолог нагадав у черговий раз, що шлях кожної людини до здорового серця лежить, як це не дивно, через шлунок. Так-так, безпрограшну ставку потрібно зробити на необмежену, але розумну кількість овочів, дієтичних сортів птиці, риби та м’яса, фруктів, горіхів, бобових культур та корисних круп. Оливкова олія та легкі сорти кисломолочної продукції також будуть прийнятними. Потрібно відмовитися від снеків, напівфабрикатів, від жирного та червоного м’яса, від борошняних солодощів та дуже дозовано їсти чорний шоколад, який у деяких випадках може виявитися дуже корисним. Необхідно домогтися балансу білків, жирів та вуглеводів, які мають поєднуватись у дієтичному відсотковому співвідношенні. І ще — не потрібно часто пити солодку газовану воду. Це справді дуже шкідливо.
  • Перевірте генетичні фактори ризику. Важливо знати заздалегідь про вроджену схильність до серцево-судинних захворювань. Такі патології цілком здатні передаватися з покоління до покоління. Потрібно контролювати високий показник артеріального тиску: особливо, якщо є артеріальна гіпертензія, гіпертонія або гіпотонія, коливання яких дуже згубно впливають на всі органічні системи. У тій ситуації, коли є генетичні обґрунтування для занепокоєння, потрібно пройти обстеження, яке допоможе побачити реальну картину Вашого самопочуття. Під час огляду фахівець ретельно вивчить анамнез та зробить висновки на основі кардіограми, а також на рівні ліпідів у крові. Часто необхідно пройти аналізи біологічних матеріалів, які багато можуть розповісти знаючому лікарю. Особливо уважно потрібно поставитися до себе, якщо у Вас є прямий родич, у якого було діагностовано ваду серця.

Приватний будинок для людей похилого віку — це найкраща профілактика для пенсіонерів

Приватний пансіонат для літніх «United Center» створить оптимальні умови для підтримки здорового способу життя, надасть здорове та смачне харчування, комфортне проживання та гігієнічну опіку, програми реабілітації та можливість приємно проводити час серед друзів.

Статті
Дім престарілих створить спосіб життя, який зупинить хворобу Альцгеймера

Судинна деменція катастрофічно швидко розповсюджується серед населення планети протягом останніх двох десятиліть. З середини нульових років ХХІ століття намітилося зростання захворюваності, від якої сьогодні немає ліків. Так, один із підвидів деменції, а саме хвороба Альцгеймера, поступово стає звичайною хворобою людей похилого віку не тільки в економічно розвинених країнах, а й у нашій державі, яку війна…

Інсульт вкорочує людське життя, а фізкультура та антистрес — продовжують!

Інсульт, будь то геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний чи кардіоемболічний напад, є одним із найнебезпечніших загострень серцево-судинної патології. У всьому світі за кількістю смертей це друга причина смертності. На першому місці сумного рейтингу, згідно із загальнопланетарною статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), ішемічна хвороба серця. Симптоми інсульту викликані тим, що відбувається тяжке, часто незворотне порушення кровообігу у…

Кардіолог перерахував 4 ключові фактори, які виключають інфаркт

Усвідомити те, як найпростіше захиститися від інфаркту, насамперед важливо для українців та українок вікової групи 65+. Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, не завжди приділяють своєму самопочуттю належну увагу, оскільки драматична повсякденність, яку принесла країні війна в Україні, не дозволяє їм зайнятися собою належним чином. Їхнім сім’ям потрібно сконцентруватися, зібрати доступні кошти та…